Residential
Project:
G-Corp Residences

Location:
Bangalore, India

A high density and relatively low-rise project enabled us to define the project with integrated recreational facilities – maximising roofs and surfaces throughout the building.

The journey from arriving at the lobby to one's apartment is carefully choreographed to provide the user with an experience that connects the spaces, exterior and materials. Vistas of the city, garden terraces, natural ventilation and vertical manual circulation routes thread through the floors to link apartments and facilities.

The building form is expressed as three connecting blocks and where the junction of the blocks occurs, vertical spaces have been carved out of the building. These spaces have been filled with 'birds nest' platforms – link spaces intended as opportunistic recreational spaces. These links provide a horizontal, direct social interconnection between the three blocks of apartments and a vertical connection to other amenity spaces such as the rooftop gym, gardens and the swimming pool.